Bloemkoolkroketjes – 7-5-’16

In de Verenigde Staten zijn tater tots een bekend fenomeen. Dit zijn een soort aardappelkroketjes met lekkere kruiden en kaas erdoor, wat vaak met ketchup wordt gegeten. Dit klonk op zich lekker, maar gezond is anders. Dus, challenge accepted!

Ingrediënten:
– 450 gram bloemkool uit het vriesvak
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 rode peper
– 1 zakje 30+ kaas
– twee eetlepels peterselie
– twee theelepels knoflook
– 1 ui
– twee eetlepels gedroogde paprika
– zongedroogde tomaten
– 1 ei

Begin met het koken van de bloemkool totdat deze bijtgaar is en giet het af. Maak er hierna met bijvoorbeeld een blender kleine stukjes van, ter grootte van rijstkorrels. Doe dit in een kom en voeg er een ei, de kaas, de fijngehakte peper (zonder zaadjes) en de kruiden aan toe. Meng dit goed door elkaar. Pak hierna een klein handje van het mengsel en maak hier een kroketje van. Verspreid het op een bakplaat met bakpapier en bak het in de oven op 180 graden in twintig minuten gaar.
Terwijl de kroketjes in de oven zitten, hebben we nog de tijd voor een gezondere variant van ketchup. Warm de tomatenpuree op in een pannetje en voeg hier fijngemalen zongedroogde tomaatjes aan toe voor de zoete smaak. Serveer dit bij je kroketjes en klaar is Kees!

Uiteraard kan je nog wat paneermeel gebruiken voor de kroketjes, maar zo waren ze ook al best knapperig en koolhydraatarm.

Plaats een reactie