Bloemkoolpizzaatjes – 17-06-’16

Een ware hit onder de foodbloggers, deze pizza zonder koolhydraten! En mocht je kieskeurige eters hebben die je geen bloemkool kan voorschotelen zonder gezeur, dan is dit ook absoluut een tip!
Ingrediënten:
– 700 gram bloemkool
– 1 ei
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel sambal
– 2 blikjes tomatenpuree
– 1 pakje kopreepjes
– 1 klein bakje Griekse yoghurt
– 4 blaadjes verse munt
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde peterselie
Verwarm de oven alvast voor op 210 graden en hak de bloemkool erg fijn. Dit kan je ook in een blender, keukenmachine of met een rasp doen. Zet dit eventjes in de magnetron zodat het zacht wordt en laat het hierna afkoelen.
Meng nu een ei door de bloemkool en voeg hier wat peper aan toe. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat (als je wil dat dit blijft plakken, doe dan ook een beetje olijfolie op de bakplaat) en maak kleine koekjes van de bloemkool zodat je straks minipizzaatjes kan maken. Zet dit voor 10 tot 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de tomatensaus door de tomatenpuree in een pan te doen samen met wat fijngehakte tomaten. Doe hier wat sambal, italiaanse kruiden en knoflook door en laat het sudderen.
Beleg nu de pizzabodempjes met wat van de tomatensaus en de kipreepjes en doe dit alles nog vijf minuutjes in de oven.
Pak de Griekse yoghurt erbij en doe hiervan wat in een schaaltje. Hak nog wat knoflook fijn en doe dit erdoor samen met wat fijngehakte munt. Serveer dit later bij de pizza of leg er een dotje op. Eet smakelijk!

Plaats een reactie